Illustratie Heidi Zoestbergen

Mega werkblokkade

Ik zat vast in de voortgang met mijn studie en ik kreeg mezelf niet zo ver om weer in de actiestand te komen.

Ik was aan het vermijden door heel veel te sporten. Ik ging (na innerlijke strijd) toch maar naar het Career Center van de universiteit, omdat ik inzag dat ik geholpen moest worden om deze blokkade te doorbreken.

Ik onderzocht met my Insight Out twee situaties. Ik maakte 1 zin over een herinnering, waarin ik ooit met succes doorgezet had, toen iets mij tegenzat. En een tweede zin over hoe ik mij nu voel namelijk: “Ik zit in een zwart gat” .

Het belangrijkste resultaat voor mij was dat ik mezelf begreep en woorden kreeg om te communiceren hoe ik het best kan studeren. Ik ontdekte dat mijn verstokte beslissing om alles zelf te willen doen en mijn allergie voor ongevraagde hulp (niet meer geholpen willen worden!) was doorgeschoten. Ik was helemaal vergeten dat ik de inspiratie van anderen nodig heb en dat dit niet betekent dat ik het dan niet zelf meer doe. Ik voel weer motivatie om aan de slag te gaan. Ik hoop dat ik die stem van binnen die mezelf op mijn kop geeft even uit kan zetten. Ik ga op mijn manier in mijn tempo verder: meer netwerken en deze hulp niet als falen benoemen.

Enable Notifications OK No thanks