my Insight Out Advanced coachopleiding

Als je geïnteresseerd bent in het verfijnen van je expertise als coach bieden wij jou de my Insight Out Advanced coachopleiding. Met de structuur die mIO biedt kom je gegarandeerd sneller bij de essentie van waar het om draait voor je coachee. Het begeleiden met my Insight Out helpt je om voorbij het verhaal in het hoofd de diepere laag aan te boren, waar de coachee kan ontdekken welke emotionele patronen zijn of haar leven onbewust sturen. 
Je zult ontdekken hoe je op een gestructureerde en toch intuïtieve manier kunt werken met jouw coachees. Om de ontwikkeling ook tussen de sessies te stimuleren, kan de coachee thuis zelf verder werken in een eigen account.

Hier is wat jij als coach onder meer kunt verwachten van de verschillende onderdelen waarmee je leert werken:

Thema Verhelderen:

Je leert coachees helpen om direct tot de essentie van hun vragen te komen;  hoe je in één sessie het kernthema dat speelt helder en scherp op tafel krijgt.

Gedrag Verhelderen:

Je leert om met je coachees gedragspatronen en automatische reacties bewust te worden. Dit stelt je coachee in staat om de onderliggende motivaties en emoties die het gedrag sturen, te herkennen en het verlangen naar een andere manier van zijn te beleven en te benoemen.

Het Aangaan van een Uitdaging:

De structuur van mIO voorziet in krachtige technieken om coachees te begeleiden bij het aangaan van moeilijke situaties. Je leert hoe je met mIO een veilige en ondersteunende omgeving creëert waarin coachees hun angsten kunnen overwinnen en stappen kunnen zetten richting groei en verandering.

Zelfvertrouwen

Dit onderdeel biedt je coachee, via de benadering van positieve psychologie, de mogelijkheid om in geest en in lichaam verbinding te maken met de innerlijke kracht die al aanwezig is, maar niet zomaar aangesproken kan worden. De coachee vindt een eigen affirmatie waarmee een moeilijke situatie vanuit krachtige energie tegemoet getreden kan worden.

Het Onderzoeken van een Droom:

Een bijzonder onderdeel is het onderzoeken van dromen en de verborgen boodschappen die daarin liggen voor de persoonlijke ontwikkeling. Je leert hoe je symboliek en betekenis kunt ontrafelen en hoe jouw coachee deze inzichten kan toepassen in het echte leven.

Praktische info

De my Insight Out Advanced coachopleiding is opgebouwd rond een gerichte en diepgaande aanpak. Onze onderwijsstijl is ‘learning by doing’ en echte persoonlijke aandacht voor elke student.

 • Persoonlijke mIO Sessie: De reis begint met een persoonlijke sessie, specifiek gericht op een eigen thema. Onder de begeleiding van een ervaren mIO-coach, krijg je een praktische persoonlijke ervaring als inleiding.
 • 2 Dagdelen op Locatie: Gedurende twee intensieve dagdelen krijg je de kans om face-to-face te leren en te oefenen met alle advanced onderdelen. Hier versterk je je vaardigheden door middel van interactie met medestudenten. Voorjaar 2024: 27 jan en 17 februari (2 middagen in de Poort in Groesbeek inclusief lunch) 
 • Supervisie uren: Je krijgt 3 uur supervisie, geleid door de ervaren coaches en founders van mIO Mirjam en Margreet. Deze sessies bieden concrete opbouwende feedback om je groei als coach te bevorderen.
 • Proeve van Bekwaamheid: Deze biedt je de gelegenheid om je verworven kennis en vaardigheden te demonstreren.
 • Certificaat en Tool Toegang: Na succesvolle afronding van de proeve van bekwaamheid ontvang je een certificaat van voltooiing. Bovendien krijg je nog 1 jaar gratis toegang tot de mIO-tool, waarmee je jouw vaardigheden kunt blijven ontwikkelen.

Prijs voor deze opleiding:
1100 euro (ex btw)

Ik heb interesse

Opleiding mIO Premium Coach

Na het verwerven van de basisvaardigheden in het werken met mIO Advanced, is het mogelijk een volgende stap te maken tot mIO Premium Coach. Deze module is speciaal ontworpen voor ervaren coaches en therapeuten. Zij kunnen met coachees op hoog niveau een diepere reis van persoonlijke ontwikkeling aangaan.

In de mIO Premium Coach opleiding leer je met mIO een breed scala aan complexe aspecten binnen persoonlijke ontwikkeling te begeleiden. Dit omvat onder meer:

Ontdekken van Belemmerende Overtuigingen:

Je zult samen ontdekken dat overtuigingen vaak hun wortels hebben in kindertijdervaringen en het huidige leven beïnvloeden. Je zult leren hoe je zulke diepgewortelde belemmerende overtuigingen, die je cliënten tegenhouden, samen kunt identificeren, begrijpen en helpen te transformeren. Je helpt cliënten daarmee obstakels te overwinnen en positieve verandering mogelijk te maken.

Omgaan met heftige negatieve gevoelens:

Je leert hoe je cliënten kunt ondersteunen bij het begrijpen en overwinnen van verkrampende gevoelens, waar ze tegen vechten, of die ze ontvluchten of die hen bevriezen. mIO biedt een structuur om in ‘a gentle way’ anders te leren omgaan met dergelijke gevoelens. Zo leer hoe je kunt helpen de weg vrij te maken voor moedige stappen in de richting van verdere groei.

Dialoog met de perfectionist

Er zijn cliënten die veel last hebben van hun perfectionisme. Zij hebben het gevoel dat ze op ieder moment door de mand kunnen vallen. mIO bevat een onderdeel om cliënten te leren ontdekken dat graag willen excelleren iets anders is dan streven naar perfectie uit angst om niet genoeg te zijn en daarvoor afgewezen worden.

Vrijheid door Vergeving

Inzicht in het proces van vergeving is van onschatbare waarde bij persoonlijke ontwikkeling. Je leert hoe je cliënten kunt begeleiden bij het loslaten van verwachtingen ten aanzien van anderen en het omarmen van vergeving als weg naar vrijheid onafhankelijk van de daden van anderen.

Praktische info

my Insight Out Premium Coachopleiding:

 • 2 Dagdelen op Locatie: Gedurende deze intensieve sessies verdiep je je in geavanceerde coaching technieken die specifiek gericht zijn op meer complexe persoonlijke ontwikkelingsaspecten.
 • Supervisie uren: Je krijgt 3 uur supervisie aan de hand van opnames, met de begeleiding van de founders van mIO Mirjam en Margreet. Hier kun je reflecteren, vragen stellen en je vaardigheden aanscherpen.
 • Proeve van Bekwaamheid: Deze biedt je de gelegenheid om je verworven kennis en vaardigheden te demonstreren en te laten zien dat je klaar bent om naar buiten te treden als mIO Premium coach. Je krijgt een vermelding op onze website als gecertificeerde mIO Premium Coach en toegang tot onze exclusieve mIO coach community.
 • Certificaat en Tool Toegang: Na succesvolle afronding van de proeve van bekwaamheid ontvang je een certificaat van voltooiing. Bovendien krijg je nog 1 jaar gratis toegang tot de mIO-tool, waarmee je jouw vaardigheden kunt blijven ontwikkelen.

Prijs voor deze opleiding:
1100 euro (ex btw)

Geïnteresseerd? Meer weten?

Neem contact met ons op:

  *=verplicht veld

   

  Enable Notifications OK No thanks